dijous, 10 de maig del 2018

OLGA XIRINACS, 82è ANIVERSARI!!





Ara passen les noies. Són les filles,
seran les filles de les filles
i algú, darrera els vidres, les veurà com se'n van (...)

De 'La pluja sota els palaus'


Aquest proper divendres, 11 de maig i festa de Sant Ponç, serà el 82è aniversari d'Olga Xirinacs.

Amb motiu dels seus vuitanta anys vam obrir un blog, així com un espai a facebook, en homenatge a la seva trajectòria i per insistir en què mereixia un reconeixement col·lectiu per part del món cultural i polític. Aquest reconeixement podia haver coincidit amb la concessió d'un guardó com ara el Premi d'Honor, però les decisions del jurat que l'atorga han anat per altres verals.

Com en aquests darrers anys proposem que des dels blogs i espais diversos de la xarxa els seus lectors li felicitem aquest aniversari amb la transcripció de poemes i textos seus o escrivint algun comentari sobre la seva obra.

Olga Xirinacs té una obra diversa i eclèctica. En els darrers anys s'ha redescobert i valorat molt la seva poesia, al mateix o superior nivell que la de molts altres poetes catalans i encara poc coneguda a tots nivells.

Si us sumeu a l'homenatge d'aquest any podeu indicar-ho en algun comentari en aquest blog per tal de poder fer una llista dels que hi hagin col·laborat.

4 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

m'hi apunto, a Anoarra

https://anoarra.blogspot.com.es/2018/05/per-molts-anys-olga.html

Mercè Lloret ha dit...

Hola, jo no he llegit res d'Olga Xirinacs, tot i que la conec com a escriptora i poeta i he trobat moltes coses per Internet. Enguany, estic penjant poemes i algun text d'escriptores i poetes al meu blog, i no podia faltar l'entrada d'Olga Xirinacs el dia del seu aniversari l'onze de maig.
el meu blog és:
https://delavalldalbaidaestant.blogspot.com.es/
però com que es publicarà demà no sé com donar-te l'adreça correcta.
Una abraçada,
Mercè

Júlia ha dit...

Molt bé, Francesc!!!

Júlia ha dit...

Gràcies, Mercè, no et preocupis, la llista de participacions la penjaré dissabte o diumenge,