divendres, 9 de març del 2012

12 DONES POETES al PALAU ROBERT


Pel seu interès i singularitat penjo la invitació a la inauguració (cliqueu a la imatge per ampliar-la) i la informació sobre l'exposició que es fa al Palau Robert sobre dotze dones poetes. Podrien ser moltes més, però per alguna cosa és comença. Em fa il·lusió comprovar que totes les homenatjades ho han estat també en aquest blog. En tot cas em sembla un recull divers i significatiu.




La sala 4 de les Cotxeres del Palau Robert acull, des del 7 de març i fins al 29 d’abril, la exposició “Dones poetes”, organitzada per la Universitat de Vic amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i l’Institut Català de les Dones.

La mostra ret homenatge a 12 poetes catalanes representatives: Maria Antònia Salvà, Clementina Arderiu, Simona Gay, Rosa Leveroni, Montserrat Abelló, Felícia Fuster, Maria Beneyto, Maria Àngels Anglada, Quima Jaume, Olga Xirinacs, Marta Pessarrodona i Maria Mercè Marçal. 


L’exposició presenta de cada poeta un resum biogràfic essencial, unes paraules sobre la seva manera de viure la poesia i una mostra dels seus llibre i poemes.



La inauguració oficial es farà el dimarts 13 de març a les 19.30h. L’exposició, a més, coincidirà amb l’acte a Barcelona de commemoració del Dia Mundial de la Poesia, un recital poètic als jardins del Palau Robert el dimecres 21 de març a les 19h, amb la presència del poeta Narcís Comadira.

1 comentari:

Glo.Bos.blog ha dit...

És una bona noticia.
En prenc nota. Segur que no m'ho perdo.
Gracies, Júlia!