dimecres, 30 d’octubre del 2019

NOU LLIBRE DE POEMES DE GLÒRIA CALAFELL



L'amiga, poeta i artista, Glòria Calafell, ha publicat un nou llibre de poemes titulat Jardí (i més espais). Aquest llibre va guanyar el premi Paraules a Icària en la categoria Ritmes.

El volum compta amb un pròleg exhaustiu del també poeta Eduard Miró i Saladrigas, amb una anàlisi minuciosa dels poemes.



A la contraportada ens expliquen que el llibre es divideix en tres parts, en una mena de viatge iniciàtic d'anada i tornada.  A la primera part hi té una gran presència un jardí real que esdevé mític, el de l'autora, a Sant Feliu de Guíxols, amb arbres, ocells, flors i la presència propera del mar.

A la segona part hi predominen les figures poètiques lligades als sentiments i l'experiència de la poeta.

A  la tercera part la temàtica ens transporta al barri de Sant Andreu, als paisatges perduts i propers i també a la importància del color, la pintura i l'art, en el context poètic viscut. 

Si sempre resulta difícil comentar qualsevol llibre, en el cas de la poesia i, encara més, si es coneix l'autora, les dificultats s'agreugen. Els llibres de poesia, més que els d'altres gèneres, son per a fer-hi també camins d'anada i tornada, les seves imatges ens trasbalsen més o menys segons el nostre proper moment vital i el nostre imaginari sentimental. 

Una de les característiques de molts dels poemes és la seva relació amb el fet de ser dona, l'experiència s'arrela a la vida quotidiana i a les tasques habituals, reconvertides en percepció poètica. També es molt present, en un gran nombre de poemes, el sentiment de la pèrdua, lligat a l'inevitable pas del temps. 


2 comentaris:

Glòria ha dit...

Moltes gràcies, Júlia! 😘😘😘😗

Júlia ha dit...

a tu, Glòria.